Masaže Peđe Filipovića

Peđa Filipović, srpski wellness ambasador, je specijalno je za „Kraljeve Čardake Spa“ kreirao prvi selfness koncept na našim prostorima – „Gnothi seauton“ (Spoznaj samoga sebe). U centru koncepta pozicioniran je čovek sa svojom lepotom, unutrašnjim bogatstvima, energijom koju živi i odašilje.

Spa meni Peđe Filipovića u „Kraljevim Čardacima” sastoji se od 8 tretmana i rituala.

Hod po oblacima je holistički refleksoterapeutski tretman. Možda pomislite da se ovde primenjuje samo masaža stopala. Međutim, uvod je šetnja kroz kneipp stazu, pilingovanje stopala, uranjanje stopala u aromatičnu kupku sa seckanim pomorandžama, limunovima, pakovanje stopala u masku od gline… Ovo je samo uvod u čaroliju. Dok vam se stopala i noge opuštaju, a refleksne zone pripremaju za stimulaciju, terapeut vas opušta kroz program vežbi dubokog antistres disanja.

Pantha rei je program limfne drenaže. Kako biste se oslobodili viška vode zadržane u međućelijskom prostoru, osetili laganost i gipkost tela, samom procesu posebno kreirane masaže predstoji blagi piling kože celog tela kombinacijom morske soli i drobljenog aromatičnog bilja. Sledi boravak u sauni, pakovanje tela u blato za intenziviranje cirkulacije krvi i limfe. Ovaj tretman izuzetno je tražen od pripadnica lepšeg pola jer daje značajan doprinos u smanjenju celulita kao i detoksifikaciji organizma.

pedja-kc2

Magični dodir je terapeutska masaža napetih i bolnih leđa. I njen uvod je poseban, između ostalog jer se na leđa postavlja topla glina, a terapeut preko nje oslobađa napetost mišića utapkavanjem toplote iz zagrejanih jastučića napunjenih mirisnom, lekovitom glinom. Tu je i puno razgibavanja, istezanja, šiacu stimulacija kukova, nogu… Posebnost ovog tretmana je masaža koja se odvija u tri pozicije – ležite na stomaku, potom na ledjima i završava se u sedećem položaju. Svaki segment je sa posebnom pažnjom kreiran.

Posebnost ovom konceptu daje i wellness ritual „U potrazi za biserom Tihog okeana“ Pre nego što putovanje kroz masažu krene, gost boravi u slanoj sobi, pliva u bazenu, na kožu mu se blagom masažom utrljava mediteranski piling i to pod tuševima, dok leži na toplom kamenom stolu i spira se hidromasažom. Potom se telo pakuje u masku od morskih algi. Preporučuje se pred masažu i boravak u Float Spa kapsuli. „U potrazi za biserom Tihog okeana“ je ritual koji ima izuzetan anti stres efekat, toplota opušta napete mišiće tela, zglobove, regeneriše kompletan organizam.

pedja-kc6

Na kraju rituala sledi specijalno kreirana masaža toplim filipinskim školjkama. Ove prugaste tigraste školjke, vrsta codakia tigerina skupljaju se na Filipinima. Za sam tretman može se koristiti jedna ili više školjki. Uz svaku školjku idu i specijalno kreirana punjenja koja se sastoje od kesice sa vulkanskim pepelom i posebnom tečnošću koja je napravljena od morske vode i algi prirodnih aktivatora. Nakon što se u školjku ubaci kesica sa prahom i nalije aktivator, zatvara se silikonskim čepom koji je njen sastavni deo. Nakon kratkog vremena školjka postiže visoku temperaturu i zato se kroz masažu pažljivo prolazi kako bi se toplota ravnomerno odavala. Toplotu zadržava duže od 90 minuta. S obzirom na to da se primenjuje toplotna procedura i da se koža otvara za sve što na nju nanesemo, ovde se koriste preparati isključivo prirodnog porekla. Terapeut u ovom tretmanu koristi znanja aromaterapije koja izuzetno prija i ostavlja nezaboravne utiske i efekte.

Magic face je zaista poseban ritual i pokazalo se da je vrlo tražen u wellness centrima. To nije kozmetički tretman i u sebi sadrži elemente anti stres masaže lica, refleksoterapiju lica, limfnu drenažu lica, glave i vrata, antistres masažu vrata i ramena, duboku skalp stimulaciju toplim prirodnim uljem i pakovanje kose, disanje, istezanje ruku, kukova… Tu su i maske koje se nanose na kožu vrata i lica u zavisnosti od tipa kože, stresa, potreba za hidratacijom, zatezanjem. Ovaj tretman je iskreiran i za žensku i mušku kožu.

pedja-lice

Olimpia – sportska masaža savršena je za goste koji pred skijanje žele da pripreme mišiće i zglobove ili nakon skijanja da dubinskom masažom preveniraju upalu mišića i bolove, ukoliko nisu u kontinuiranoj kondiciji. Tretman sportske masaže u sebi sadrži i bogate elemente istezanja ekstremiteta i oslobađanja napetosti, kao i pospešivanje cirkulacije i oksigenacije u svakom zglobu i mišiću.

Detox ritual je program detoksikacije sa elementima pilinga, pakovanja u glinu, saune, hamama, dubokom i detaljnom masažom kreiranom sa bogatstvom pokreta i stimulacijom tela da izbaci toksine iz sebe.

Izbor preparata za tretmane i masažu je sofisticirano odabran. Svi su na prirodnoj bazi, bez dodataka konzervanasa, sintetike, bilo da se radi o uljima, pilinzima, emulzijama za parno kupatilo, ši buteru, zelenoj glini, lekovitom blatu, svećama za masažu…

U svetu wellnessa na ceni je holistički pristup koji povezuje dušu, telo i um, elemente vode, vatre, zemlje, vazduha. Bavi se harmonijom svih pet čula i svakom od njih sa poštovanjem prilazi.

Zaštitini wellness brend ritual Peti element Kraljevih Čardaka je holistički ritual, zaštićeni wellness brend koji kombinuje muzikoterapiju, vibroterapiju i masažu tibetanskom posudom, kao i buket istočnjačko-zapadnjačkih pravaca i filozofija masaže. Ekskluzivno i premijerno predstavljen je kao deo ponude “Kraljevih Čardaka SPA”.

pedja-kc

U želji da pomere granice a gosti „Kraljevih Čardaka“ prepoznaju poruku da su masaže i tehnike istovremeno putovanje do središta duše, harmonije uma, duše i tela, a ne suvoparne, klišeirane zanatske tehnike, Peđa Filipović je s ljubavlju iskreirao ovo čarobno devedesetominutno putovanje.